Warmtewisselaars voor HVAC en sanitair

Door het groeiende belang van warmterecuperatie in duurzame energiesystemen, spelen warmtewisselaars een onmisbare rol in elk hedendaags HVAC- of sanitair systeem. Warmtewisselaars zijn bijvoorbeeld onmisbaar in koude- en warmteopslagsystemen (KWO), vloerverwarming, recuperatie van restwarmte van uw centrale verwarmingsketel,… Wij leveren elke gewenste platenwarmtewisselaar aan installateurs, installatiebedrijven of sanitaire groothandels. 

Voor elk gebouw de juiste warmtewisselaar

Welke warmtewisselaar voor een specifieke HVAC- of sanitaire toepassing de gewenste prestaties met het beste rendement levert, hangt af van talrijke factoren. 

Zowel voor grote gebouwen (ziekenhuizen, rusthuizen, kantoren, appartementsgebouwen,…) als particuliere woningen hebben wij gegarandeerd het juiste type warmwisselaar in huis. 

Voor HVAC- en sanitaire toepassingen bieden wij volgende types platenwarmtewisselaars:

 

geschroefde warmtewisselaar SondexGeschroefde warmtewisselaars:
eenvoudig te openen voor later onderhoud en eventuele reiniging. Deze warmtewisselaars worden op maat samengesteld volgens het nodige vermogen en de beoogde prestaties.

 

 


sondex - gebraseerde toestellenGebraseerde warmtewisselaars:
een volledig gesloten ‘plug & play’-oplossing.

 

 

 

 

Bezorg ons de vereiste technische prestaties of het lastenboek, wij maken de nodige berekeningen en geven binnen de 48 uur advies voor de beste warmtewisselaar.

Exclusieve verdeler van warmtewisselaars van Sondex

Wij leveren exclusief warmtewisselaars van het Deense kwaliteitsmerk Sondex. Al sinds 1984 specialiseert Sondex zich in de ontwikkeling en productie van platenwarmtewisselaars. Sondex behoort wereldwijd tot de marktleiders in hun vakgebied.

 

Bekijk hier het werkingsprincipe van de warmtewisselaars van Sondex.

 

 

 

 

De warmtewisselaars van Sondex bieden dankzij technologische innovatie enkele voordelen:

  • Het effectieve uitwisselingsvlak wordt geoptimaliseerd door de variabele plaatlengte. Hiervoor beperkt Sondex de inlaatzone op de plaat.
  • De warmteoverdrachtscoëfficiënt wordt maximaal benut dankzij de specifieke tekening op de plaat. Hierdoor zijn er voor een gelijke warmteoverdracht minder platen nodig, wat een positieve invloed heeft op de prijs en de warmtewisselaar compacter maakt.
  • De weldoordachte structuur van de platen leidt tot een optimale turbulentie van het water. Dit beperkt de vervuiling op het uitwisselingsoppervlak

 

Meer info over de warmtewisselaars van Sondex.

Zeer snel geleverd

CHEC staat garant voor een snelle service.

  • Binnen de twee werkdagen ontvangt u een offerte met de bijhorende berekeningen en maatschets. 
  • Na bestelling geldt standaard een zeer snelle levertermijn.

Ook voor eventuele herstellingen of wisselstukken kan u 24/24 op ons rekenen.
U leest er hier meer over.